2016 studie, realizace

Stasto stánek 2016

místo: Brno, BVV
velikost: 80 m²
autoři: Tereza Tejkalová, Michal Škrna, Petra Brůžková

fotografie: Baru Svobodová - Vaše fotografka

Výstavní stánek společnosti pro každoroční účast na strojírenském veletrhu v Brně, v pořadí již třetí. Zadáním pro nový návrh je oproti předchozím řešením více vizuálně otevřít vnitřní prostor návštěvníkům a zároveň vytvořit vložené patro nad zázemím, kde vznikne prostor pro menší privátnější jednání, částečně oddělená od ostatní plochy stánku. Velké exponáty budou řešeny mimo vlastní plochu, střední a malé exponáty budou umístěny v rámci stánku.

Větší otevření a zároveň zachování jasně definovaného objemu stánku a vymezení se vůči okolí předpokládají použití transparentního materiálu. Ten není vytvořen standardně, ale opakováním drobných prvků ze sortimentu firmy. Tím je vytvořen grafický vzor, který zůstává transparetní, ale netvoří pouze obal - přímo stánek se tak stává exponátem. Vizuálně navazuje na novou fasádu vstupních prostor sídla společnosti v Týnci nad Sázavou. Kovová stuha se postupně zvedá a otevírá celou čelní stěnu, probíhá kolem volně vloženého boxu s barem a zázemím a je zakončena u vstupu na schodiště na vložené patro. Stěna na hraně sousedního stánku je v obou verzích využita kompletně pro vystavení menších a středních exponátů. Efekt hlavního prvku expozice tak není rušen menšími produkty a naopak. Prostor stánku je doplněn segmentovými polstrovanými díly, které je možné různě kombinovat a sestavovat podle potřeby. Volná plocha se sezením je doplněna malými podstavci, pro vystavení nejzajímavějších exponátů. Barevné řešení vychází z využití kontrastu tmavě šedé a kovových odlesků produktů. Neutrální paleta je doplněna o akcenty v barvě loga.

2016 studie, realizace

Stasto stánek 2016