2017 studie

Vstupní hala Česká voda - Czech water

místo: Ke Kablu, Praha  10
velikost: 85 m²
autoři: Michal Škrna, Tereza Tejkalová, Vojtěch Novotný
vizualizace: esté architekti

Navrhovaný interier vstupních prostor má působit jednoduše, ale přesvědčivě. V tomto ohledu je důležité kvalitní řešení podlahy a celkově povrchů. Navržena je světlá velkoformátová dlažba se zapuštěnými sokly v barvě navazující barevnosti bílých stěn. Oživení interiérovou zelení je upraveno do formy vertikální stěny a ušetřený prostor doplněn o lehké sezení se stolkem proti sjednocené stěně s firemní grafikou, resp.logem společnosti. Navržena je probarvená cementová stěrka s jemnou kresbou. Studie dále uvažuje výměnu stávajícího rastrového podhledu za plošně jednotný v bílé výmalbě. Zbývající části podhledů mohou být modernizovány v některém z nových modulových systémů. Ve střední chodbě jsou nově navrženy prosklené dvoukřídlé dveře s fixním bočním dílem a celkově nové bezfalcové dveře do stávajících kanceláří. Prostor s kuchyní je pro zvýraznění zálivu navržen v jednotném barevném pojetí přesahujícím i na upravený podhled. Rozšíření zálivu je umožněno kompaktním dispozičním řešení toalet, ve kterých bude uplatněno výrazné barevné provedení kabinek v kontrastu s neutrálním řešením předsíňky s umyvadly. Celkové řešení by mělo pro přímou vazbu obsahovat i úpravy celé vnitřní chodby s navazující recepcí. Provedení interieru bude podtrženo kvalitním řešením interierového osvětlení integrovaného v rámci podhledu, které současně nasvítí zelenou stěnu i firemní grafiku. Součástí řešení by měl být dále jednotný orientační systém.

2017 studie

Vstupní hala Česká voda - Czech water